Campania de instruire privind scrierea propunerilor de proiecte și consultări ale experților internaționali

2019-11-15

 

Campania de instruire privind scrierea propunerilor de proiecte și consultări ale experților internaționali pentru oferirea asistenței cercetătorilor din sectoarele publice și private în procesul de pregătire a propunerilor de proiect în Programul „Orizont 2020”

Comisia Europeană în cooperare cu Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare din Moldova, în calitate de coordonator al Rețelei Punctelor Naționale de Contact în Programul „Orizont 2020”, invită doritorii din sectoarele publice și private din Moldova să participe la ”Campania de instruire privind scrierea propunerilor de proiecte”, cu o durată de trei zile. Obiectivul evenimentului este de a susține și de a spori rata de participare a RM în Programul-cadru al UE „Orizont 2020”, precum și integrarea cercetătorilor în Spațiul European de Cercetare.

Evenimentul va avea loc în incinta Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare (Chișinău, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 180, et.11, Sala de ședințe), în perioada 3 - 5 decembrie 2019.

Pe durata desfășurării evenimentului, experții internaționali vor oferi consultații individuale pentru solicitanții care au propuneri de proiecte concrete pentru Programul „Orizont 2020” și li se va oferi asistență personalizată în problemele întâlnite, cum ar fi: „decodificarea” apelului; coordonarea apelului cu expertiza cercetătorului; crearea consorțiului; repartizarea rolurilor în consorțiu; planificarea bugetului; etc.

Evenimentul este destinat cercetătorilor și inovatorilor, care doresc să aplice la apelurile următoare ale Programului „Orizont 2020”. Scopul consultărilor este de a oferi informații cu privire la modul de pregătire a propunerilor de proiect, modalitatea de identificare a partenerilor potriviți din UE și modul de prezentare a expertizei. Totodată, vor fi prezentate informații despre apelurile lansate curent, detalii practice despre înțelegerea unui apel și decodificarea conținutului acestuia. Participanții vor afla aspecte importante ale conținutului și structurii unei propuneri de proiect, criteriile de evaluare și formare a consorțiului.

În urma instruirilor, vor avea loc 2 Webinare cu experții UE, care vor oferi consultări adiționale, suport și recomandări participanților.

Agenda preliminară a evenimentului poate fi găsită AICI.


Data limită pentru înregistrare: 25 noiembrie 2019.


Înregistrarea:

a) Pentru instruirea privind scrierea propunerilor de proiect: doritorii sunt invitați să completeze, în perioada 18-25 noiembrie 2019, un formular de participare și să se înregistreze accesând link-ul: h2020-proposal-writing-camp-chisinau-moldova@service-facility.eu

b) Pentru consultările individuale ale experților: participanții vor fi selectați urmare a evaluării formularului de înregistrare pentru eveniment. Nu este obligatorie participarea la instruirea privind scrierea propunerilor de proiect, pentru a beneficia de consultările experților internaționali.

Pentru informații suplimentare apelați la nr. 022272791.